Te Passe

De bewoners hadden er lang naar uit gekeken en hadden er veel over gepraat. Elke keer als het weer in het gele boekje van Haarle stond, werd er weer over gepraat. 5 juni 2010 was het dan eindelijk zo ver… De Truck Run!!

Om half 3 zouden de bewoners bij de sporthal in Haarle vertrekken, maar omdat er voor die tijd nog doorgegeven moest worden in welke vrachtwagen ze zaten en ze daar natuurlijk in moesten stappen, moesten ze om 2 uur aanwezig zijn. Om kwart voor 2 liepen ze samen met Pranali en Anne (de stagiaire) richting sporthal. Ze hadden er zin in! Bij de sporthal aangekomen, werd verteld in welke vrachtwagen ze moesten en ging iedereen op zoek naar de juiste wagen. Omdat Betsie niet zelf in de vrachtwagen kon stappen, werd ze in haar rolstoel op de laadklep van een andere vrachtwagen gezet en stapte ze daarna met wat hulp over in de vrachtwagen waar zij in moest. Het was even wat gedoe, maar dat was snel vergeten toen we merkten dat ze het heel leuk vond! Ook de andere bewoners hadden het heel leuk. Onderweg zijn er mooie foto’s gemaakt, die ze aan het eind mee kregen. Om 4 uur waren we weer terug op het kermisterrein.

We hebben een behoorlijk rondje gereden. Van de sporthal naar het kermisterrein. Daar moesten we natuurlijk wel even een rondje rijden. Daarna richting Nieuw-Heeten, door het dorp heen. Daarna door Heeten naar Raalte. Daarna nog richting Lemelerveld, maar bij de stoplichten sloegen we rechtsaf naar Luttenberg. Door Luttenberg heen richting Hellendoorn en via de tunnelweg weer terug naar Haarle. Nog 1 keer over het kermisterrein om daar weer uit te stappen.

Aan de foto’s te zien, die ze aan het einde mee kregen, waren ze super tevreden! Maar wie ben ik om te vertellen hoe het was. Het is veel leuker om de reactie van de bewoners zelf te lezen, dus hier komen ze:

Dinie: Mooi, echt heel mooi! Ik zat samen met Pranali in de voorste vrachtwagen. Dit was een vrachtwagen van de Bond. We zijn 2 keer over de kermis geweest. De 2e keer dat we over de kermis kwamen zijn we uitgestapt.

Betsie: Mooi. Ik vond het vooral heel leuk dat ik in de vrachtwagen kon komen! Ik zat in vrachtwagen nummer 7. Dit was een vrachtwagen van varkenshandelaar Tijs. Ik zou nog zo een keer weer met de vrachtwagen mee willen.

Ruud: Mooi om met de vrachtwagen mee te gaan. Dit moeten we vooral nog een keer doen! Vind ik erg mooi! Ik zat in een vrachtwagen van Anton Raamsman.

Menno: Menno had er weinig woorden voor. Het enige wat hij er over wilde vertellen is: Leuk!

Lyon: Leuk. We zijn eerst naar de kermis geweest. Daar zijn foto’s gemaakt. Daarna een heel eind getoerd. Het rijden vond ik het leukst.
Ik zat in vrachtwagen 3, dit was een vrachtwagen van de Bond in Haarle.

Brigitte