Te Passe

Op vrijdag 18 maart was het NL Doet. Omdat dit vorig jaar zo goed bevallen is, vond de begeleiding het een goed idee om ook dit jaar weer mee te gaan doen. Zij hebben veel met elkaar overlegd en ons steeds nieuwsgieriger gemaakt. Wat zouden we gaan doen?

Om negen uur zaten we lekker in de keuken, toen er vier vrijwilligers aanbelden. Dit waren Britt, Felicity en Carmen van het Reggesteyn college en Ineke van Stichting De Welle. Met zijn allen hebben we lekker koffie gedronken en heerlijke koeken gegeten.

Om half tien zijn Ruud en Lucia met Carmen, Felicity en Brigitte  naar de basisschool gelopen. Hier werden we opgewacht door Jan, de conciërge van basisschool Op Weg. Hij liep met ons mee naar de personeelskamer. Daar zat Rensje van theater Ronzebons (www.ronzebons.nl) al te wachten. We hebben eerst een lekker kopje koffie  gedronken en daarna was het tijd om de armen uit de mouwen te steken. Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat het podium goed werd opgebouwd en dat het er gezellig uitzag.

Om kwart voor elf kwamen Dinie , Menno en Lyon samen met Britt, Ineke en Martina aan op school. Terwijl de ene groep hard had gewerkt om het podium goed op te bouwen, hadden Dinie, Lyon  en Menno en co allemaal lekkere  dingetjes bij de Spar gehaald, zodat we bij thuiskomst zouden kunnen genieten van een heerlijke lunch!

De groepen 1 t/m 4 druppelden langzaam binnen. Toen ze er allemaal waren, gaven Lucia en Dinie het startschot. Ze heetten iedereen welkom en kondigden de voorstelling “Kunnen meisjes piraat worden?” aan. In de zaal waren de meningen erg verdeeld. Volgens de jongens was het onmogelijk dat meisjes piraat kunnen zijn, de meisjes daarentegen…. Nou, die wisten wel zeker dat meisjes heel erg goede piraten kunnen zijn !!

Op het podium stond Razende Rinske te tieren! Ze was heel erg boos op haar juffrouw, want ze mocht niet meer als piraat naar school. Toen ze in slaap viel, kwamen we erachter dat meisjes heel erg goed zijn in piraat zijn!!

Toen de voorstelling was afgelopen, hebben we Rensje geholpen met het afbouwen. Dinie is met Rensje meegereden naar Te Passe, de rest kwam er lopend achteraan. Met zijn allen hebben we genoten van een lekkere, maar vooral erg gezellige lunch.

Van ons mag het wel vaker NL Doet zijn en mag de begeleiding vaker van dit soort dagen bedenken!!

Brigitte