Te Passe

Het was een mooie dag. Het hele dorp heeft geweten dat Te Passe 10 jaar bestaat.

Om 12.00 u begon de zomermarkt en het open huis. Enkele honderden mensen kwamen hier op af, zowel uit eigen dorp als van daarbuiten. Met name de producten van de bakkerij waren gewild. Aan het eind van de dag waren Dinie´s Kruidkoek, Ruuds Appeltaart, Maureens Möppies en Menno´s Boerencake helemaal uitverkocht.

De kinderen vermaakten zich op het springkussen en met een ijsje. Voor de volwassenen was er gelegenheid om binnen een kijkje te nemen, waar goed gebruik van werd gemaakt. Ze werden rondgeleid door de bewoners, die vol trots alles lieten zien. Daarna was het gewoon gezellig bijkletsen onder het genot van een kop koffie of thee met cake.

 

Rond 16.00 kwamen familie, vrijwilligers en begeleiding om samen naar het Sportorant te gaan voor het vieren van een mooi feest. Na enkele toespraken, ook van de bewoners, en het overhandigen van mooie kado´s ging iedereen (zo´n 75 man) buiten op de foto. Daarna ging de barbeque aan, zodat de hongere magen weer werden gevuld.

Om half negen kwam het absolute hoogtepunt van de avond, een optreden van Rooie Rinus. De stemming zat er meteen in en er zat werkelijk niemand meer op de stoel. Luidkeels werden de nederlandstalige nummers meegezongen.

Na nog wat borrels en gezellig bijkletsen ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Het was een dag om nooit te vergeten!

 

René